Mánesova 1672, 356 01 Sokolov
e-mail: info@skolamanesova.cz
tel.: 359 807 052, 777 929 364

Gymnázium

Vedeme studenty k převzetí odpovědnosti za budoucnost Evropy

12.11.2021 |

"Konečné přijaté znění by nemělo omezovat příspěvky na internetu více, než by bylo žádoucí," uvedla ministryně italské vlády na zasedání Rady EU. Spolu s poslanci Evropského parlamentu aktuálně projednávají návrh nařízení o potírání šíření teroristického obsahu online, předložený Komisí...

Ne, nejsme v Bruselu, ale v Plzni, a na místo evropských leaderů spolu jednají studenti středních škol z Plzeňského a Karlovarského kraje na simulaci Rozhoduj o Evropě, pořádané EUTISem.

Nemůžeme s našimi gympláky chybět, protože simulací činnosti evropských institucí se o fungování EU naučíme mnohem více než z učebnic. Debata s politiky i osobnostmi veřejného života nám zas umožňuje vyjadřovat se k přítomnosti i budoucnosti (nejen) naší země. Vždyť to budeme jednou my, mladí, kteří převezmeme odpovědnost.

obrázek
Rozhoduj o Evropě
obrázek
Rozhoduj o Evropě
obrázek
Rozhoduj o Evropě
obrázek
Rozhoduj o Evropě
obrázek
Rozhoduj o Evropě

Nejnovější články

Přijímací zkoušky na Gymnázium nanečisto - 24. února 2024

Chceš získat jistotu? Víš rád, do čeho jdeš? Zkus si Přijímačky nanečisto (školní část) právě u nás. Kromě testu obecných studijních předpokladů tě naučíme, jak zvládnout ústní pohovor nebo jak si připravit vlastní profesní portfolio. Tato zkušenost se ti bude hodit nejen v přijímacím řízení, ale i využiješ ji i jako uchazeč o svou vysněnou práci. Celý program je zdarma.

Termín konání: 24. února 2024

obrázek

Náš absolvent...

Rádi bychom vám čas od času představili naše absolventy – jejich pohled na vzdělání získané u nás a aktuální pracovní uplatnění.

Prvním bude Ing. Denis Zelenin, který byl na naší škole od 8. třídy do maturity.

Co říká na naši školu?

obrázek

Předmět FIRMA

Chceš se na gymnáziu naučit vést svůj finanční život v budoucnu?

Naši studenti mají již v prváku předmět „FIRMA“!

obrázekobrázek

Jak se nám studuje na Gymnáziu Mánesova?

Postupně přidáváme recenze našich studentů... Pročtěte si sami.

obrázekobrázek

Na našem gymnáziu tě připravíme na život v rychle se proměňující době

1. září 2021 jsme spustili na sokolovském gymnáziu Škola Můj Projekt inovativní program. Čemu tě naučíme? Znát své silné stránky a rozvíjet je, i ty slabší a překonávat je; komunikovat, spolupracovat a respektovat sebe i druhé; porozumět tomu, co se učíš a proč, kriticky přemýšlet, hledat souvislosti a diskutovat; tvořit, bádat a realizovat projekty.