Mánesova 1672, 356 01 Sokolov
e-mail: info@skolamanesova.cz
tel.: 359 807 052, 777 929 364

slider-1

Školní vzdělávací program „Mánesova – škola globální výchovy – ŠVP PV“ vychází z koncepce vzdělávání, kterou realizujeme od roku 1999 a jež je v souladu se záměry Rámcového ...

více ...

slider-1

Základní škola Mánesova nabízí žákům možnost všestranného rozvoje v jedinečném školním prostředí pod vedením zkušených učitelů. Škola se zaměřuje také na výuku žáků nadaných či motivovaných ...

více ...

slider-1

Čtyřleté Gymnázium Mánesova úspěšně vzdělává studenty již sedmým rokem. Navazuje na vzdělávání v ZŠ Mánesova, která na druhém stupni realizuje výuku žáků minimálně na úrovni osmiletého gymnázia ...

více ...

Prožili jsme spolu

Potěšili jsme seniory i o Velikonocích

30.3.2021 |

Dívej se kolem sebe. Přilož ruku proaktivně k dílu. Mysli i na druhé... K těmto hodnotám se snažíme vést naše žáky, když jim říkáme, že i oni mohou změnit svět.

Ptáte se jak? Třeba potěšit seniory, které protiepidemická opatření uvěznila v jejich domovech nebo domech pro seniory. Zvláště o svátcích.

„Naše seniory současná opatření zasahují nejcitelněji. Chceme jim alespoň částečně vynahradit omezený kontakt s rodinou a připomenout, že na ně myslíme. Děti se tak učí, že kolem sebe nemají jen vlastní babičky a dědečky, kterým by měly věnovat svůj čas a péči, ale i mnohé další lidi, kteří si také zaslouží jejich pozornost,“ vysvětluje Markéta Adamcová, ředitelka školy.

Do našeho partnerského zařízení Domu s pečovatelskou službou DOP-HC v Dolním Rychnově jsme dnes ve spolupráci s dobrovolnickým centrem INSTAND dopravili všechny ty pečené beránky, jidáše, velikonoční zajíčky, malovaná vajíčka, pomlázky i spoustu přáníček od našich dětí. Navázali jsme tak na podobnou akci v době adventní.

Děkujeme všem, že nám pomáháte pomáhat.

Krásné Velikonoce, hodně jara v duši přeje všem

Tým školy Mánesova

 

Milé kolegyně, milý kolegové, naši žáci i rodiče.

Aby nedošlo k mýlce, oslovuji tímto Vás všechny – naše drahé děti Mánesovky. Vás žáky a žákyně Školy Můj Projekt Mánesova.

Když jsme poprvé zveřejnili slogan škola můj projekt – náš svět je i můj projekt, měla jsem opravdu dobrý pocit z toho, že jsem součástí týmu budovatelů těchto škol.

Vy – moje milé kolegyně, moji milí kolegové – mi znovu a znovu berete dech. Z mého snu o škole, kde děti mění v lepší svět i sebe, činíte skutečnost plnou naděje a víry v lepší budoucnost.

Nic naplat. Skutečný charakter člověka poznáme až v dobách těžkých. Já i Mánesovka jsme na Vás hrdé. Je nám ctí spolupracovat s kolegyněmi a kolegy, kteří myslí na potřebné. Věnují jim svůj čas. Pomáhají jim nést jejich těžké břímě. Vnášejí radost a lásku do jejich života.

Jste živým důkazem toho, že nic není jen dobré, nebo špatné. Doba Covidová zcela jistě není žádná hitparáda. Mnozí z nás máme podlomené zdraví, ztratili jsme své milované. Na druhou stranu nám dává příležitost a dostatek prostoru k tomu, abychom si uvědomili, co je v našich životech to opravdu důležité a tam nasměrovali svou pozornost a odhodlání.

Dovolte mi moje milé kolegyně, moji milí kolegové, poděkovat Vám tímto otevřeným dopisem zejména za dva poslední velké projekty „Mánesovka peče pro zdravotníky“ a „Mánesovka vyrábí velikonoční dekorace pro seniory“, ale i za ty mnohé drobnější, kterými jste vyjádřili respekt, porozumění, pochopení, nápomoc a péči nejen svým nejbližším, ale především svým bližním.

Budujete tak své dobré jméno i dobré jméno Mánesovky. Přispíváte k posílení důvěry v solidaritu a sounáležitost lidství.

Díky! Díky! Díky!

Vaše kolegyně Dana Stariatová – je mi ctí!

PS Dovolte mi tímto poděkovat také zaměstnancům Mánesovky, Vašim rodičům i všem bezejmenným, kteří Vás ve Vašich ušlechtilých činech podporují. Díky! Díky! Díky!   

obrázek
Velikonoce
obrázek
Velikonoce
obrázek
Velikonoce
obrázek
Velikonoce
obrázek
Velikonoce
obrázek
Velikonoce

Prožili jsme spolu

Mezinárodní jazykové zkoušky z AJ

Sobota 27. května 2023... Napětí, tréma, těšení se, zvědavost... Každý prožíval mezinárodní jazykové zkoušky z angličtiny podle svého...

obrázekobrázek

Vánoční jarmark

Pojďme si připomenout, jak jsme v pátek 9. prosince 2022 prožili Vánoční jarmark naší školy.

Jsme moc rádi za tak hojnou účast našich dětí, rodičů i prarodičů. Bylo moc milé vás všechny potkat, být na chvíli spolu...

obrázekobrázek

Svačinky pro dobrou věc

Jak pomoci našim novým ukrajinským žákům s pořízením školních pomůcek? Třeba prodejem vlastoručně vyrobených svačinek od jejich spolužáků z 5. a 9. třídy, kteří nejenže získají pekařské a cukrářské dovednosti, ale naceněním svých výrobků obohatí svou finační gramotnost.

obrázek

Zastavil se u nás EduBus

Jak si poradit s roboty? Naučit je tancovat tak, jak pískáme. To naše žáky i jejich pedagogy učil EduTeam v rámci projektu O2 Chytrá škola. 

obrázek

Pomozme, aby i děti z ulice mohly tvořit!

Podporujeme iniciativní lidi, kteří dělají náš svět lepším místem pro život. Jestli to cítíte stejně, připojte se k nám. Zatím jsme díky Vašim příspěvkům vybrali 2600 Kč. Do konce sbírky zbývá už jen 8 dní!

obrázek
nahoru