Mánesova 1672, 356 01 Sokolov
e-mail: info@skolamanesova.cz
tel.: 359 807 052, 777 929 364

slider-1

Školní vzdělávací program „Mánesova – škola globální výchovy – ŠVP PV“ vychází z koncepce vzdělávání, kterou realizujeme od roku 1999 a jež je v souladu se záměry Rámcového ...

více ...

slider-1

Základní škola Mánesova nabízí žákům možnost všestranného rozvoje v jedinečném školním prostředí pod vedením zkušených učitelů. Škola se zaměřuje také na výuku žáků nadaných či motivovaných ...

více ...

slider-1

Čtyřleté Gymnázium Mánesova úspěšně vzdělává studenty již sedmým rokem. Navazuje na vzdělávání v ZŠ Mánesova, která na druhém stupni realizuje výuku žáků minimálně na úrovni osmiletého gymnázia ...

více ...

Škola Můj Projekt

Workshop Jak vybrat školu pro své dítě?

1.3.2017 | Zuzana Staňková

Zveme nejen rodiče předškoláků na workshop

Jak vybrat školu pro své dítě?

Pomocí odborníků a Q-sortu pro rodiče:

  • si zmapujete svá vlastní očekávání a představy, které jsou pro Vás důležité při výběru školy pro Vaše dítě
  • dozvíte se, jak poznat kvalitní školu obecně i školu vhodnou právě pro Vás a Vaše dítě

Kde?

V prostorách Základní školy Mánesova 1672 v Sokolově

Kdy?

Ve čtvrtek 9. března 2017 od 16:30 do 19:00

 

Jak vybrat správnou školu pro Vaše dítě?

Rozhodování Vám může usnadnit workshop pro rodiče nejen budoucích prvňáčků, který se uskuteční dne 9. března v Sokolově. S pomocí odborníků a jednoduchého nástroje (sada karet Q-sort pro rodiče) si zmapujete svá očekávání a představy, které jsou pro Vás důležité při výběru školy pro Vaše dítě. Váš výběr může být zcela osobní, můžete si také ale ověřit, jaké názorové shody dosahujete s ostatními rodiči, i v kterých oblastech se lišíte. Získáte také jasnou představu o tom, jak poznat kvalitní školu obecně i školu vhodnou právě pro Vás a Vaše dítě.

Nad čím se vyplatí přemýšlet při výběru základní školy?

Je vhodné si na začátku pojmenovat několik znaků, které by ve Vašich představách dobrá škola pro Vaše dítě měla mít. Představujte si nejen, co se děti ve škole naučí, ale také jakým způsobem, zda je používaný způsob hodnocení bude motivovat nebo stresovat, jak jsou pro Vás důležité vztahy ve třídě, komunikace se školou apod. Důležité jsou také zcela praktické otázky – například vzdálenost, stravování, odpolední zájmové kroužky přímo ve škole. Nezapomeňte však při přemýšlení na Vaše dítě! Každé dítě je jiné, má jiné potřeby a kvalitní škola se o ně zajímá a umí s nimi pracovat.

Pokud stejný úkol k zamyšlení dáte i druhému z rodičů, případně ostatním členům rodiny, získáte nejen více materiálu k přemýšlení, ale mnohdy zjistíte, že je dobré o některých tématech vést ještě diskuzi. Předejdete tak situacím, kdy až v průběhu školní docházky například zjistíte, že jeden z rodičů bere školu především jako náročnou přípravu na úspěšnou kariéru a druhý jako empatické prostředí pro individuální rozvoj dítěte. Obojí je možné, ale je dobré vědět to již při výběru školy, pak můžete předejít zklamání.

Liší se jednotlivé školy?

Dnes již naštěstí ano, takže se vyplatí si zjistit o dostupných školách informace – z webu, sociálních sítí, z návštěvy školy a rozhovorů s vedením školy i pedagogy, od známých. Nezapomeňte ale, že Vaše dítě je originál, a to, co může vyhovovat sousedovic Aničce, nemusí být pro Vás dobrá volba.

Všechny základní školy pracují podle stejného obecného vzdělávacího programu – nemusíte mít tedy strach, že by se Vaše dítě nenaučilo ve škole povinné učivo. Školy se ale liší ve způsobu, jak k dítěti přistupují. Jak vyhledávají a rozvíjejí jeho silné stránky a nadání – tedy oblasti, kterým se dítě pravděpodobně bude věnovat i v budoucnu. Jak ho podporují a motivují při zdolávání těžkostí. Jak s dětmi komunikují učitelé… To a ještě mnohé jiné rozhoduje o tom, jak se Vaše dítě bude ve škole cítit a jak bude k učení přistupovat. 

Vaše dítě stráví v základní škole devět let svého života. Dopřejte si tři hodiny času pro správné rozhodnutí:

workshop Jak vybrat školu pro své dítě?

čas a místo konání: 9. března 2017 od 16:30 do 19:00 hodin, v prostorách Gymnázia, ZŠ a MŠ Mánesova 1672 Sokolov

lektoři: Mgr. Andrea Vedralová a tým School My Project

Svou účast prosím potvrďte na info@skolamanesova.cz.

obrázek
Leták
obrázekLeták v pdf [374,41 kB]

Prožili jsme spolu

Mezinárodní jazykové zkoušky z AJ

Sobota 27. května 2023... Napětí, tréma, těšení se, zvědavost... Každý prožíval mezinárodní jazykové zkoušky z angličtiny podle svého...

obrázekobrázek

Vánoční jarmark

Pojďme si připomenout, jak jsme v pátek 9. prosince 2022 prožili Vánoční jarmark naší školy.

Jsme moc rádi za tak hojnou účast našich dětí, rodičů i prarodičů. Bylo moc milé vás všechny potkat, být na chvíli spolu...

obrázekobrázek

Svačinky pro dobrou věc

Jak pomoci našim novým ukrajinským žákům s pořízením školních pomůcek? Třeba prodejem vlastoručně vyrobených svačinek od jejich spolužáků z 5. a 9. třídy, kteří nejenže získají pekařské a cukrářské dovednosti, ale naceněním svých výrobků obohatí svou finační gramotnost.

obrázek

Zastavil se u nás EduBus

Jak si poradit s roboty? Naučit je tancovat tak, jak pískáme. To naše žáky i jejich pedagogy učil EduTeam v rámci projektu O2 Chytrá škola. 

obrázek

Pomozme, aby i děti z ulice mohly tvořit!

Podporujeme iniciativní lidi, kteří dělají náš svět lepším místem pro život. Jestli to cítíte stejně, připojte se k nám. Zatím jsme díky Vašim příspěvkům vybrali 2600 Kč. Do konce sbírky zbývá už jen 8 dní!

obrázek
nahoru